86

Test de cunoștințe electorale

Some quiz description

1 / 6

La alegerile prezidențiale din 1984, Ronald Reagan a caștigat 525 de voturi electorale și a stabilit un record care conține un patrat perfect. Inainte de 1959 un asemenea record nu ar fi fost posibil. Scrieți patratul perfect!

2 / 6

In 1999 cateva mii de oameni au votat pas cu pas și tot nu au fost in stare sa il invinga pe ACEST rus sponsorizat la inceputul carierei de Acorn Computers. Numiți rusul nascut in 1963 in Baku!

3 / 6

Dupa ce Barack Obama și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2008 la doar 3 ani de cand fusese ales senator, un jurnalist de la Newsweek a comentat ca problema lui Obama n-ar fi ca este negru, ci ca este... Terminați afirmția printr-un cuvant.

4 / 6

Tacit spunea ca cea mai corupta republica are cele mai multe ALFE. Numiți scriitorul, nascut in 1920 in Rusia, care a propus 3 ALFE celebre intr-un domeniu modern!

5 / 6

Conform unui raport Promo-LEX din 2019, cele mai discriminate categorii de persoane in discursul public din Republica Moldova sunt: LGBT, politicienii, unioniștii, musulmanii și altele. Pe poziția a 2 era aceasta categorie de persoane, mult mai larga decat oricare dintre cele enumerate. Numiți categoria!

6 / 6

Banc. Stewardesa: Doriți sa va aduc o bautura din partea companiei? Clientul: Ce pot sa aleg? Stewardesa: REFERENDUM „Referendum” este și titlul unei emisiuni difuzate inclusiv și in Republica Moldova, unde poți sa caștigi de la 50 de bani in sus. Care trei cuvinte au fost inlocuite prin „referendum”?